Du kan ikke støvsuge, hvis din støvsuger ikke suger eller er i stykker

Vi er i Danmark kendt for at være meget renlige. Måske ikke så meget som andre nationer – eks. Japan, men vores velfærd og gode økonomi, gør at rengøring er et fokus for vores vedkommende. Det er en god tendens, da den hjælper os med at forblive sunde og raske.

 

Når der skal gøres rent, gør de fleste brug af en håndfuld remedier. Støvsugeren er en blandt dem, man ikke kan komme udenom. Det er (måske) den vigtigste af dem alle, da den kan tage skidt, snavs, eventuelle glasskår og meget mere. Ligeledes er de fleste støvsugere i dag udrustet med et HEPA-filter, hvilket giver støvsugeren evnen til at rense luften for støvpartikler.

 

Har man allergi er dette ekstremt vigtigt. De fleste asmatikere- og pollenalergikeres allergier er bundet op omkring støvpartikler. Pollen og støv hænger i luften, ligger på gulvet og mange andre steder. For disse personer er det derfor særligt vigtigt, at der bliver støvsuget med et HEPA filter.

 

Det er ikke kun for allergikere dette kan være særdeles fordelagtigt. Har man små børn, ønsker at passe på sig selv eller sine bofæller, anbefales det også at gøre brug af et hepafilter. Årsagen herom er den forebyggende effekt dette har. Mange kan udvikle allergier, hvis de bliver voldsomt eksponeret overfor eks. Støvpartikler.

 

Der sælges mange støvsugere i Danmark. Vi har mærker som Makita, Nilfisk, Elektrolux og bosch. De findes i den ”klassiske” støvsuger og en håndholdt model. Alle mærker har hver især noget at byde ind med.

 

Nilfisk støvsugere er de eneste danske- designet og produceret i blandt. Har man en smule nationalpatriot gemt i sig, kan man med fordel købe dette mærke. Er man mere prisfokuseret, kan én elektrolux støvsuger være mere fordelagtigt. Grundet sine stordriftsfordele har de en unik mulighed for at sælge støvsugere billigere end Nilfisk. Kvaliteten er omtrent den samme hos dem alle, så der er forskellen ikke så stor.

 

Dog skal det påpeges, at hvis man ønsker en professionel støvsuger, kan det være mest fordelagtigt at rette blikket mod mærker som Nilfisk og Kärcher, da de er specialiseret i denne typer af støvsugere og størstedelen af deres salg er bundet op omkring støvsugere til det professionelle segment.

 

Skal den bruges hver dag, burde du købe en professionel støvsuger.