Varroa bekæmpelse – hvis ikke, gør det dine bier dumme

Varroa bekæmpelse – hvis ikke, gør det dine bier dumme

Jeg har længe været forkæmper for, at bier skulle kunne klare sig selv, selv som honningproducenter. Der er dog nogle ting ejerne skal hjælpe bierne med og en af de ting er helt sikkert, varroa bekæmpelse. Hvis ikke der bliver hjulpet med det, bliver dine bier helt hysteriske. Det er nok en biavlers værste mararidt, tror jeg. Det er i hvert fald ikke let at håndtere for alle.

Hvad er varroa bekæmpelse og hvorfor?

Varroa er en sygdom, som dine bier kan få og den spreder sig, som pest til de andre bier rigtig hurtigt. Det er ikke noget mange biavlere har lyst til at skal ramme deres egne bier. Det er derfor der findes produkter, som kan forhindre det i at ske. Der er nogle produkter der helt udsletter sygdommen, men der er også nogle som forebygger sygdommen. Det er dog forskelligt, fra biavler til biavler, hvad man gør. Jeg er selv størst fan af, at forebygge deres infektion. Det er nemlig ikke altid, man lige lægger mærke til om bierne er infektede. Derfor skal man gerne være klar på at tjekke op på biernes velfærd, ofte. Det er dog kun hvis man ikke forebygger sygdommen. Det jeg gør, er at jeg bruger varroa bekæmpelse. Det er et middel, som virker, som det det skal. Det er nok en af de bedste muligheder, du kan få. Jeg er ikke stor fan af at lade mine bier lide, før jeg kurrerer dem. Det er der ingen mening i. Det mindsker også produktionen i nogen tid. Derfor bruger jeg varroa bekæmpelse. Måden man gør det på er simpel, det skal simpelthen bare i deres foder, og så er den klaret.

Varroa bekæmpelse er det bedste middel

Jeg vidste ikke selv at det var en af de bedste midler, før for nogle år siden. Det var så også der jeg fandt ud af at jeg virkelig var passioneret omkring mine bier. Jeg vidste ikke at det var så dyb en følelse, før da. Varroa bekæmpelse er i hvert fald et af de værktøjer, som jeg virkelig kan lide. Der er dog også andre værktøjer, du som biavler har brug for og det har jeg forklaret lidt om her. Det er noget af det vigtigste, som biavler, at have de rigtige redskaber. Hvis ikke har du ikke nogen chance for at kunne klare mosten fra de små djævle.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.